Kajak – en hobby for krop og sind

I Danmark er man aldrig langt fra vand, hvad enten det er salt- eller ferskvand. I en tid hvor mange mennesker gerne til ud i naturen, er det oplagt at benytte sig af denne gave: Vi har således masser af strandkant og hav, mange kilometer å og søer af varierende størrelse, alle egnede til diverse sunde hobbyer. En, der er vokset i popularitet de sidste 10 år, er kajakroning, og ikke mindst i havkajak. Måske er det også noget for dig?

Du behøver ikke være i topform

At ro i kajak er en af disse hobbyer, som de fleste kan gå til, uanset alder og fysisk form. Du kan nemlig selv bestemme, hvilken slags kajakroer, du vil være. Gælder det om at få pulsen op og presse dig selv, kan du med fordel efterligne roerne til OL og gå efter hurtige tider, eventuelt over en fastlagt distance. Er det derimod mere et spørgsmål om at nyde naturen og den friske luft, er en stille paddeltur nok mere din stil. Den kan du endda kombinere med en fisketur, monter blot en stangholder på din kajak, så er du sikker på ikke at tabe fiskestangen overbord. Lige meget hvilken måde, du ønsker at benytte din kajak, skal du nok få motion – du kan jo ikke padle, uden af bruge armene!

Sikkerhed til søs

Som med så mange ting er det altid en god ide at foretage lidt research inden du kaster dig over en ny hobby. For de fleste vil første stop være internettet, som du kan bruge til at finde kajakklubber i nærheden af dig. Her vil du sandsynligvis kunne prøve en kajak, for i det hele taget at finde ud af, om det er noget for dig. Klubber er også en tilforladelig kilde hvad angår rådgivning om sikkerhed, udstyr og kajakture for begyndere.