Fastelavn er mit navn…

Fastelavn er en af de højtider på året, der især bliver fejret af børn og barnlige sjæle. De fleste børn elsker at klæde sig ud når fastelavn nærmer sig. Ofte bliver der fejret fastelavn i skolen, til fritidsaktiviteter og private arrangementer med vennerne. Men hvad kan børnene lave til en fastelavnsfest? Og hvad kan de blive klædt ud som? For at undgå at fastelavnsfesten bliver kedelig, kan du læse mere om gode fastelavnsidéer her.

Traditionsrige lege og aktiviteter til fastelavnsfesten

Det er mange gode steder på nettet at søge efter inspiration til fastelavn. Blandt de mest populære aktiviteter til fastelavn er at ”slå katten af tønden”. Dette er en god aktivitet for børn og barnlige sjæle, fordi den minder os om de gamle traditioner og grunden til, at vi holder fastelavn i dag. Det er også en rigtig sjov aktivitet, fordi børnene bliver glade over at slå tønden i stykker, så de kan få fingrene i de søde sager, som tønden gemmer på. Børnene vil helt sikkert også hygge sig med at lave deres egne fastelavnsris. Den hyggelige tradition med fastelavnsris er også en gammel sag, men ikke desto mindre er den stadig meget populær.

Både tønden og riset kan pyntes med en masse forskellige ting, som blandt andet figurer af katte, der bliver klippet i karton eller andre forskellige kreative løsninger til fastelavnspynt.

Udklædning er et hit ved denne højtid på året

Fastelavn er ofte også lig med udklædning. Denne højtid giver børnene mulighed for at klæde sig ud i forskellige karakteristiske fastelavnskostumer, som både vil skabe glæde og smil. Fastelavnskostumer udfordrer børnenes fantasi. Derudover er man sikker på at få en sjov og hyggelig fastelavn med kostumer. Man kan både købe forskellige udklædningskostumer i butikkerne, men hvis du har en lille kreativ sjæl gemt i dig, er det tit sjovt at udfordre ens kreative side sammen med dit barn.