Sådan bruger du husholdningssprit på fornuftig manér

Hvad kan du i grunden med husholdningssprit? At fjerne pletter i hjemmet eller i industrien er oplagt, men du kan også anvende det til desinficering. Desuden kan husholdningssprit også bruges som brændstof til fonduegryder og blandes i mørtel om vinteren for at værne mod frost. Husholdningssprit er derfor lidt af et vidundermiddel, men hvordan skal du bruge det?

Vær varsom ved brug af sprit

Sikkerheden skal du være obs på ved brug af husholdningssprit, både fordi det er brandfarligt, men også fordi spritten kan være farlig at indånde. Da spritten indeholder væsker med lavt kogepunkt, er dannelsen af dampe noget af være varsom omkring. Hvad brandfare angår, bør du ved afskaffelse af spritholdige klude behandle det som farligt affald efter affaldsordningen.

Desinficér vandrette flader for at undgå smitte

Iagttager du simple tommelfingerregler for håndtering af husholdningssprit, er du godt på vej i forhold til at anvende det til fx desinficering. I en tid med pandemi bør du i faciliteter, som mange frit kan gå til og fra, jævnligt sørge for, at alle vandrette flader sprittes af. Især er det vigtigt ved ting som dørhåndtag, vandhaner, ude på toiletterne og ved køleskabs-/fryserlåger.

Gør spejle og vinduer pletfrie med sprit

Står du med spejle eller vinduer med uskønne pletter efter fedtede fingre eller tidligere tiders fejlslagne forsøg på at rengøre dem, kan sprit være det middel, der kan hjælpe dig med at få den flotte overflade tilbage. Hæld lidt på en klud, der ikke ”fælder” fibre, og tør så glasset af.

Husholdningssprit essentielt i hjem og erhverv

Har du før blot haft kalkfjerner, universalrengøring og wc-rens og tænkt, at så er du garderet op til rengøring, må du tro om. Husholdningssprit er et essentielt redskab, når det gælder at rengøre og desinficere visse overflader, så du holder hygiejneniveauet højt i hjem og erhverv.