Gode råd til dig, der gerne vil have nyt tag

Det er en stor beslutning at investere i et nyt tag – men i mange tilfælde er det den bedste beslutning, du overhovedet kan tage. Et gammelt og nedslidt tag kan nemlig betyde en højere varmeregning, mulighed for fugt- og andre skader og en markant mindre salgspris. Der er altså mange penge at spare (og tjene ved hussalg), når du får lagt et nyt tag. Vi har her samlet nogle gode råd til dig, der gerne vil have nyt tag.

Få et gratis tagtjek

Det er svært som ikke-fagmand at vide, om man overhovedet har brug for et nyt tag og i så fald, hvilken tagtype, man skal vælge. Det kan du dog få styr på ved at invitere en tagtømrer på besøg. Mange tagfirmaer tilbyder gratis og uforpligtende tagtjek, hvor de kommer ud til dig og tjekker dig tag efter i sømmene og giver dig deres bedste bud på, hvad du bør gøre. Det kan give dig en rigtig god idé om standen på dit tag og dens levetid, så du kan tage den bedst mulige beslutning for dit hus.

Skift taget om vinteren

I modsætning til, hvad mange tror, så regner det faktisk væsentligt mindre om vinteren end om sommeren, og det kan derfor være en god idé at lægge tagprojektet mellem december og april. Der kan naturligvis godt være andre vejrforhold, som kan gøre arbejdet lidt mere besværligt, men man kan faktisk godt få lagt tag, når det er koldt udenfor. En kæmpe fordel ved at vælge en af vintermånederne er, at håndværkerne generelt har mindre fyldte ordrebøger i denne periode – og det betyder, at du får nemmere ved at få fat i den helt rigtige fagmand til opgaven uden at skulle vente på det i flere måneder.

Få et godt undertag

Undertaget har i mange tilfælde en kæmpestor betydning for, hvor lang tid dit nye tag kommer til at holde – så det er absolut ikke her, du skal spare. Selvom du vælger den absolut dyreste tagtype med den absolut længste holdbarhed, så betyder det ikke, at dit tag reelt kommer til at holde så længe – især ikke, hvis dit undertag er af ældre dato. Det kan derfor i de fleste tilfælde være en god idé at få lagt et ordentligt undertag samtidig med det nye tag for at sikre den bedst mulige kvalitet.

Tænk over jeres behov

Når der skal lægges et nyt tag, åbnes der op for andre muligheder, som du gerne skal have på plads, inden arbejdet begynder. Det kan f.eks. være at få bygget kviste, balkoner eller ovenlysvinduer. Hvis det er noget, du ønsker, er det meget vigtigt, at du får dette tænkt ind i tilbuddet med det samme – ellers kan det faktisk ende med at koste en del flere penge.