Surfmore tilbehør

Som surfer kender de fleste til hvordan vejret hurtigt kan skifte. Pludselig er sommeren ovre og efteråret og den begyndende vinter træder til. Det giver pludselig andre krav til udstyr og tilbehør, hvorfor man skal begynde at se sig efter tykkere våddragt, varmere neopren sko og ponchoer til omklædning.  

Surfing er i bund og grund ikke en udstyrssport, som man kender det fra mange andre sportsgrene. Her er du i bund og grund kun dig selv og dit sup board. Oplevelsen er op til dig selv og dine evner i bølgerne, på fjorden eller den lokale nærliggende sø. Det er en af de helt unikke elementer ved sporten. Dagene skifter, oplevelsen varierer altid og vejret har enorm indflydelse. 

I grove træk skal du kun have et sup board og så er du klar til at komme på vandet. Med mere end 7000 km kystlinje har vi uanede muligheder for at surfe og nyde godt af alt vores hav omkring Danmark, samt ikke mindst alle vores fantastiske og rolige fjorde rundt i landet. Her er der rig mulighed for at dyrke surfing på alle niveauet uanset om du er til sup surfing, windsurfing eller kitesurfing. Det unikke er at langt de fleste bor ikke længere væk end 20 minutters kørsel til sø, fjord eller hav. Det gør altså Danmark til et fantastisk sted for at være aktiv på vandet, også selvom vejret indimellem kan være gråt og kedeligt! 

Det kan være praktisk at have investeret i en smule tilbehør når du skal på vandet. En god solid våddragt som kan holde dig varm og den må gerne kunne bruges dage, hvor solen ikke nødvendigvis skinner fra en skyfri himmel. Sagt med andre ord; køb en våddragt du kan bruge størstedelen af sommerhalvåret og du vil være rigtig godt kørende. En solid våddragt til fornuftige penge koster fra kr. 1000 og op og skal være minimum 3/2 mm. En tykkere våddragt giver mere varme, men oftest mindre fleksibilitet og bevægelighed. Det er derfor ofte set, at mange har 2 våddragter at vælge imellem efter vind og vejr. 

Det kan være en stor fordel at have en sommer våddragt og en våddragt til kolde vinter eller efterårsdage. En vinterdragt er som oftest mellem 4/3 mm og 5/3 mm. 

Med en god våddragt høre også en sup svømmevest. I dag er det lovkrav at alle bære sup veste på vandet, så du kan lige så godt få investeret i en svømmevest eller oppustelig bælte vest. Svømmeveste til sup kommer i mange modeller, størrelser og farver. Find en som sidder godt til kroppen og som er nem at tage af og på. Det er en stor fordel med en svømmevest som er nem at komme i.

Nu har du både en god og varm våddragt, du har tilmed styr på svømmevesten og nu mangler du i bund og grund bare et par solide og varme neopren sko. Det er vigtigt at have et par god sko med en solid sål. Den vil beskytte dine fødder for skarpe genstande som blandt andet kan være knivmuslinger og sten. Rigtig mange undervurdere vigtigheden i et par sko som kan beskytte fødderne, så det er vores klare anbefaling at du får investeret i et par fornuftige sko til vandet. 

Neopren sko fås i mange forskellige modeller, tykkelser og varianter. Et par gode neopren sko kan fås fra et par hundrede kroner og helt op til 1000. Kvaliteten, pasformen og materialevalget kan variere, så vi anbefaler at du altid køber fra anerkendte brands med en historik inden for vandsport.